Інь-йога – релаксовий, заспокійливий і занурювальний у медитацію стиль йоги, метою якого є проникнення в глибокі сполучні тканини, зв’язки, кістки і суглоби. Так само можна провести паралель з акупресурою традиційної китайської медицини.

Вплив на сполучні тканини в інь-йозі досягається прийняттям пасивних поз від двох до п’яти хвилин. За рахунок цього відбуваються активні навантаження і якісне суглобове опрацювання.

Основні принципи:

оптимальний ступінь інтенсивності та комфорту одночасно;
повне усвідомлення практичного виконання;
фіксація в позі на тривалий час;
вихід з асани з максимальною обережністю.

Цілковите розслаблення верхньої м’язової системи (хребта) і нижньої частин тіла (тазові м’язи, стегна, внутрішня поверхня стегон) досягається за рахунок тривалості перебування в одній позі.

Виділяє низку переваг:

збільшення циркуляції крові та гнучкість усього тіла;
позбавлення від стресу і перебування в повному спокої;
інтенсивне і безболісне опрацювання суглобів.

Усе вищесказане має своє обґрунтування на фізіологічному рівні. Кожна людина буде відчувати різні почуття під час виконання одних і тих самих поз, що обґрунтовується рівнем фізичної підготовки та схильностями, закладеними самою природою.

На необхідність обов’язкового розвитку в цьому напрямі вкаже Вам настороженість, сумніви, що лякають, і наявність роздратованості під час виконання іньської практики. Це перетворить відторгнення на цілковите прийняття і гармонію.